Украинските въоръжени сили уточниха, че удареният кораб „Саратов“, отново клас „Алигатор“.

В по-ранни доклади корабът беше наречен „Орск“.

„В оперативната зона „Азов“, според актуална информация, голям десантен кораб „Саратов“ е унищожен по време на атаката срещу окупираното пристанище Бердянск“, се казва в съобщението, предава CNN.

Изявлението идентифицира другите два големи десантни кораба – „Цезар Куников“ и „Новочеркаск“ – за които също се твърди, че са били унищожени по време на атаката.

„Другите загуби на противника се изясняват“, се допълва.

Украинските въоръжени сили съобщиха, че са унищожили големия руски десантен кораб в пристанището Бердянск в Южна Украйна в четвъртък.

Пристанището, което наскоро беше окупирано от руски сили с няколко руски военни кораба на док, беше разтърсено от поредица от силни експлозии малко след зазоряване.

Видеоклипове в социалните медии показват пожари, бушуващи на дока, с поредица от вторични експлозии, отекващи в целия град.

Няколко руски кораба преуди удара са разтоварвали военно оборудване в Бердянск през последните дни, според съобщения от пристанището на руски медии.

„Саратов“ преди

Последвайте ни и в Twitter и Instagram. За да следите военните новини харесайте и страницата ни във Facebook, а за оръжия – „Оръжието на България“.

3 thoughts on “Първи сателитни снимки от пристанище Бердянск, корабът е „Саратов“ /СНИМКИ/”

Leave a Reply

%d bloggers like this: