Българската армия търси да назначи повече от 700 нови кадри. Във Военновъздушните сили имат незаети 169 щата, 177 са свободните места за матроси във Военноморските сили за Варна и Бургас. Сухопътните войски обявиха най-много вакантни войнишки длъжности в гарнизони от страната – общо 200. А Националната гвардейска част има нужда от 40 нови военнослужещи като гвардейци, информира БТВ.

Снимка: btvnovinite.bg

Редник Терзиев е младши авиомеханик в авиобаза „Граф Игнатиево“. Постъпва на работа в армията преди 1 година. Решава да смени частния охранителен сектор с охраната на българското небе. 

„Да си военнослужещ – парите не са първото нещо. Аз се чувствам длъжен да служа на страната си, защото тя ми е дала всичко това, което имам и в момента“, казва редник Терзиев.

Снимка: btvnovinite.bg

Преди и след всеки полет екип от техници, инженери и механици проверят изправен ли е изтребителят МиГ-29.

Редникът отговаря за ремонта на ракетите, с който стреля пилотът на МИГ-29.

„Ние поддържаме, проверяваме и отстраняваме, ако има повреди по ракетите, за да може те да се използват подходящо от пилотите, ако се наложи – това са бойните ракети на изтребителите, също има и тренировъчни“, обяснява още редник Терзиев.

В хангара са изтребителите, които на всеки 200 летателни часа имат нужда от диагностика. 

Снимка: btvnovinite.bg

Редник Пеев е един от младите войници, които отговарят авиационното въоръжение. „Без оръжия изтребителят е просто един самолет“, смята редник Пеев.

И двамата новобранци са категорични към всички, които се колебаят дали да подадат документи.

Информация за кандидатстване – http://www.comd.bg/

Последвайте ни и в Twitter и Instagram. За да следите военните новини харесайте и страницата ни във Facebook, а за оръжия – „Оръжието на България“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: