„В областта на отбраната България и Гърция споделят общи ценности, свързани с мира и сигурността в региона и просперитета на гражданите на двете държави“ – около това се обединиха на среща на 19 април, министърът на отбраната Драгомир Заков и извънредният и пълномощен посланик на Гърция у нас Димитриос Хронопулос, съобщи информационният център на отбраната.

По време на разговора двамата подчертаха традиционно доброто ниво на сътрудничество в областта на отбраната и коментираха перспективите за неговото развитие. Обсъдени бяха и въпроси от актуалния дневен ред на сигурността в контекста на ситуацията в Украйна.

Сред основните теми, дискутирани по време на срещата, бяха развитието и надграждането на двустранните военни отношения, продължаването на стратегическия диалог и съвместните учения и тренировки на въоръжените сили на България и Гърция. Министър Заков и Н. Пр. Хронопулос обсъдиха и проектите за модернизация на Българската армия.

На срещата присъства и директорът на дирекция „Отбранителна политика и планиране“ в Министерството на отбраната бригаден генерал Радостин Илиев.

Последвайте ни и в Twitter и Instagram. За да следите военните новини харесайте и страницата ни във Facebook, а за оръжия – „Оръжието на България“ и „Светът на оръжията“.

2 thoughts on “Министър Заков проведе среща с извънредния и пълномощен посланик на Гърция у нас Димитриос Хронопулос”

Leave a Reply

%d bloggers like this: