Министерството на отбраната на Сърбия съобщи, че в събота, 30 април, организира демонстрация на способността на армията на Сърбия „Щит 2022“ на военното летище в Батайница, край Белград, и предупреди, че в рамките на подготовката на демонстрацията от 26 април до 29 април военни самолети ще прелитат над сръбската столица, съобщи телевизия N1, предаде БТА.

В демонстрацията, която ще започне в 11 часа, ще участват част от ВВС и ПВО на сръбската армия, 72 бригада за специални операции и 63 парашутна бригада, се казва в съобщението на сръбското министерство на отбраната.  

Посетителите ще могат да разгледат също съвременни оръжия и военна техника и да наблюдават полети на самолети. В демонстрацията ще участват над 1000 служители на министерството на отбраната и армията на Сърбия, над 300 единици оръжие и военна техника и 40 самолета.

Последвайте ни и в Twitter и Instagram. За да следите военните новини харесайте и страницата ни във Facebook, а за оръжия – „Оръжието на България“ и „Светът на оръжията“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: