Украинският президент Володимир Зеленски премина на руски в еженощното си видеообръщение, за да призове руските войници да откажат да се бият в Украйна и каза ,че дори техните генерали очакват десетки хиляди от тях да умрат, предаде Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

Зеленски каза, че Русия набира нови войници “със слаба мотивация и малко боен опит” за бойните съединения, които са понесли тежки жертви в началото на войната, така че тези съединения да бъдат хвърлени обратно в битката. Той заяви, че руските командири много добре разбират, че хиляди войници ще умрат и хиляди ще бъдат ранени през идните седмици. “Руските командири лъжат войниците си, когато им казват, че могат да бъдат подведени под сериозна отговорност, ако откажат да се бият и не им казват, например, че руската армия подготвя допълнителни хладилни камиони за съхраняване на телата. Не им казват за новите загуби, които генералите очакват”, каза Зеленски късно вчера. “Всеки руски войник все още може да спаси собствения си живот. По-добре е да оцелеете в Русия, отколкото да загинете на наша земя”, добави той.

Последвайте ни и в Twitter и Instagram. За да следите военните новини харесайте и страницата ни във Facebook, а за оръжия – „Оръжието на България“ и „Светът на оръжията“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: