В Херсон започна акцията „Безсмъртният полк“ и тържественото честване на Деня на победата, като за първи път в града се провежда шествие в памет на героите от Великата отечествена война, съобщава кореспондент на РИА „Новости“, предаде news.bg.

РИА „Новости“ припомня, че в края на април администрацията на Херсон нарежда да се запали отново Вечният огън, който е изключен от киевските власти през 2014 г.

Владимир Салдо, ръководител на областната администрация, е дошъл да поздрави гражданите, които са се събрали в Парка на славата с портрети на своите роднини – участници във войната. Пред паметника на загиналите е бил изпратен и почетен караул.

Хора със знамена на победата, руски знамена и голям транспарант с надпис „Безсмъртен полк“ маршируват от парка по улиците на града и пеят военни песни, пише РИА „Новости“.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски обяви, че страната му ще спечели войната с Русия и няма да отстъпи никаква част от територията си.

Последвайте ни и в Twitter и Instagram. За да следите военните новини харесайте и страницата ни във Facebook, а за оръжия – „Оръжието на България“ и „Светът на оръжията“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: