Най-малко пет ракети са поразили вчера обширна база на иракската армия, в която се намират американските войски в западната част на страната, съобщиха двама иракски служители по сигурността, цитирани от Асошиейтед прес.

Те заявиха, че ракетите „Град“ са били насочени към базата „Айн ал-Асад“ в западната иракска провинция Анбар и са причинили незначителни щети, но няма жертви.

Служителите, говорещи при условие за анонимност, заявиха, че ракетите са паднали само на няколко метра от мястото, където са разположени американските сили.

Извършителите на атаката не са известни, но САЩ и преди са обвинявали подкрепяни от Иран иракски милиции, че атакуват американското присъствие в Ирак, включително посолството на САЩ в Багдад.Преди време нападенията бяха често явление, но през последните месеци намаляха, посочва АП.

Водените от САЩ коалиционни сили наскоро приключиха бойната си мисия в Ирак, но продължават да консултират иракските сили в борбата срещу екстремистката групировка „Ислямска държава“.

Последвайте ни и в Twitter и Instagram. За да следите военните новини харесайте и страницата ни във Facebook, а за оръжия – „Оръжието на България“ и „Светът на оръжията“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: