usa nato russia

Вашингтон демонстрира невнимателен подход, като снабдява правителството на Киев с артилерийски системи с голям обсег въпреки риска от по-нататъшна ескалация, се казва в изявление на руското посолство в Съединените щати в сряда, предаде ТАСС.

„Администрацията на САЩ демонстрира невнимателен подход по отношение на прехвърлянето на далекобойни артилерийски системи в Украйна. Ескалацията на конфликта е основният риск. Ако въоръжените сили на Украйна ги използват за нанасяне на удари по територията на Руската федерация, последствията ще бъдат бъдете непредвидими“, казаха от посолството. Освен това Вашингтон продължава да игнорира очевидния риск тези оръжия да попаднат в ръцете на радикални националисти, терористи и въоръжени групировки не само в Украйна, но и извън нейните граници.

„Масирани доставки на оборудване, военна техника и боеприпаси за режима в Киев показват, че Съединените щати са се отдръпнали от принципите на предпазливост при свързани с отбраната доставки в зони на конфликт, а това са принципи, които самият Вашингтон насърчава“, заяви посолството. .

„Такива двойни стандарти подкопават доверието във Вашингтон като страна по многостранните механизми за контрол на износа“, се казва в изявлението.

Последвайте ни и в Twitter и Instagram. За да следите военните новини харесайте и страницата ни във Facebook, а за оръжия – „Оръжието на България“ и „Светът на оръжията“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: