Руските войски се опитват да подновят своето настъпление срещу град Славянск. Това съобщи чрез Фейсбук генералният щаб на украинските въоръжени сили, предаде агенция УНИАН, цитира БТА.

Войските на Москва водят системен огън по това направление и предприемат щурмови действия. Стрелят с реактивни системи за залпов огън по райони край селата Нова Дмитровка, Осиновка, Курулка, Ивановка и Адамовка, посочва щабът.

Силите на Руската федерация водят въздушно разузнаване по Харковското направление, за да открият къде са разположени украински бойни части. Агресорът интензивно обстрелва с артилерия украинските позиции край Харков и други селища от региона. С цевна и реактивна артилерия е обстреляна гражданска инфраструктура. 

На Донецкото направление руснаците концентрират основните си усилия към Северодонецк и Бахмут с цел да се придвижат към административните граници на Луганска област.

Врагът се опитва да установи пълен контрол върху град Северодонецк, да блокира подразделенията на Украйна в района на селищата Боровское и Вороново. Бойните действия продължават, се казва в съобщението.

По-рано армията информира, че руските войски постигат известни успехи в придвижването към град Лисичанск откъм юг. Има риск районът на Лисичанск да бъде атакуван до седмица, допълва УНИАН.

Последвайте ни и в Twitter и Instagram. За да следите военните новини харесайте и страницата ни във Facebook, а за оръжия – „Оръжието на България“ и „Светът на оръжията“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: