Украинските власти признаха днес, че руските въоръжени сили „контролират изцяло“ Тошковка на фронтовата линия в Донбас, предаде Франс прес, цитирано от БТА.

Това село с население от около 4 хиляди души в източната украинска Луганска област се намира на трийсетина километра южно от град Северодонецк – главната цел на руската офанзива към този момент.

„По наши информации руснаците контролират изцяло Тошковка“, каза ръководителят на Северодонецки район Роман Власенко. Той отбеляза, че „натискът се запазва“ на фронтовата линия, където „битката за Донбас продължава с пълна сила“.

„Цялата Луганска област сега е епицентърът на конфронтацията между украинската и руската армия“, добави Власенко.

Този източен украински регион вече почти изцяло е под руски контрол. Украинската армия продължава да оказва съпротива само около Северодонецк и неговия град близнак Лисичанск.

Власенко съобщи, че „тежки бомбардировки“ продължават в цяла Луганска област, а в Северодонецк се водят „улични боеве“. По негови данни украинската армия продължава да контролира сгради в града и околните села. Боевете бушуват с пълна сила около промишлената зона на Северодонецк, където се намира химическият завод „Азот“, добави Власенко.

Последвайте ни и в Twitter и Instagram. За да следите военните новини харесайте и страницата ни във Facebook, а за оръжия – „Оръжието на България“ и „Светът на оръжията“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: