Албания ще изпрати свои военни формирования в България, където те трябва да подсилят източния фланг на НАТО срещу евентуална руска агресия. Това заяви министърът на отбраната на страната Нико Пелеши на заседание на правителството в Тирана, предава МИА, цитирано от fakti.bg.
„Днес сме активни не само в Албания, но и в международни мисии и операции. Скоро ще сме в България, на източния фланг, който се засилва заради руската агресия. Следващата седмица ще се проведе среща на върха на лидерите на НАТО, на която ще бъде взето важно решение преди всичко в новата Стратегическа концепция на НАТО“, обясни министърът.
По думите му, албанското правителство е решило да увеличи заплатите на членовете на албанската армия с 30%.
„Не сме в най-добрите моменти за увеличаване на разходите, но обещанието е обещание и ние, като правителство, винаги спазваме обещанието си“, добави той.
С увеличението на заплатите той очаква да засили интереса на младите хора да станат част от въоръжените сили. Най-ниската заплата в армията в момента е 51 000 леки (410 евро).

Последвайте ни и в Twitter и Instagram. За да следите военните новини харесайте и страницата ни във Facebook, а за оръжия – „Оръжието на България“ и „Светът на оръжията“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: