Силите на опълчението на Луганската народна република (ЛНР) многократно са регистрирали случаи на предаване на украински войски за териториална отбрана, които са докарани на фронтовата линия без оръжие и храна, каза за ТАСС в четвъртък помощник-министърът на вътрешните работи на ЛНР Виталий Кисельов.

„Има многобройни случаи на предаване на бойци на териториалната отбрана, след като са изведени на фронтовата линия без оръжие, храна и дрехи. Те се предават, за да оцелеят“, каза той.

През последните няколко дни съюзническите сили на народната милиция на ЛНР и руската армия напреднаха в настъплението си на юг от Лисичанск, за да захванат украинските военни в този град и в химическия завод Азот в Северодонецк. Според източник, близък до народната милиция на ЛНР, се очаква до вечерта бойци от украинския батальон „Айдар“, скрити в химически завод „Азот“ в Северодонецк, да започнат масово да се предават.

Бойците на опълчението на Луганската народна република развиват настъпление срещу Северодонецк и Лисичанск от началото на март и превземането на тези градове е основен приоритет за републиката. Освобождението на градовете е сложно, откакто украинските военни изградиха там многопластова защита и според ТАСС използват цивилните като жив щит.

Последвайте ни и в Twitter и Instagram. За да следите военните новини харесайте и страницата ни във Facebook, а за оръжия – „Оръжието на България“ и „Светът на оръжията“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: