Корабостроителницата в Петербург ще достави на руския флот ракетната фрегата проект 22350 до края на тази година

Двадесет и четири корпуса са на различни етапи от строителството си в корабостроителницата „Северная верфь“, включително шест корпуса на фрегати от проект 22350 и неговата модернизирана версия и четири корвети.

Продължете да четете

HIMARS – Оръжието, което обърна хода на войната в Украйна

Украинските артилерийски ракетни системи M142 с висока мобилност (HIMARS), осигурени от Съединените щати, обърнаха хода на конфликта заради далечния им обсег и способността им да нанасят сериозни щети на руската армия

Продължете да четете

Амбициите на „Боинг“ за създаване на нови бойни изтребители не са мъртви

Те не са проектирали фронтови боен самолет повече от три десетилетия, но ВВС на САЩ провеждат таен конкурс за следващо поколение боен самолет.

Продължете да четете

Правителството на Канада забрани вноса на пистолети

Канадците се втурнаха да купуват оръжия след обявяването на мерките за замразяването и в резултат на това правителството реши да попречи на продавачите на оръжие да възстановят запасите си, въвеждайки забраната за внос.

Продължете да четете

Предвиждат се модернизации при руския артилерийски боеприпас „Краснопол“

„Днес сме на финалния етап от опитно-конструкторските работи по нова модификация на прецизно управляемия снаряд „Краснопол“, за който групата компании „Калашников“ ще изработва основните възли и агрегати за боеприпаса“, каза главният изпълнителен директор.

Продължете да четете

Топ 5 на най-добрите самолети на руското конструкторско бюро „Илюшин“

Конструкторско бюро „Илюшин“ влиза в историята, като проектира добри бойни самолети, както и любимия самолет на севернокорейския лидер Ким Чен Ун.

Продължете да четете

Тайван рекламира способностите на нов реактивен самолет за напреднало обучение на ВВС

Новият AT-5 Brave Eagle, произведен от държавната Aerospace Industrial Development Corp (2634.TW) с бюджет от 68,6 милиарда T$ (2,3 милиарда $), имаше първия си тестов полет през 2020 г.

Продължете да четете

Бойните изтребители на „Сухой“ на 45 години

„Су-27 се превърна в машина за технологичен пробив и прародител на цяло семейство изключителни самолети: Су -30, Су-34 и Су-35. Днес тези самолети са опората на руските въздушно-космически сили и ежедневно успешно изпълняват мисии дори при особено неблагоприятни условия.“

Продължете да четете

Украйна се похвали, че италианските гаубици FH-70 вече са на бойното поле /ВИДЕО/

Гаубиците се произвеждат едновременно от Германия, Италия и Великобритания и са на въоръжение в редица държави.

Продължете да четете