Корабостроителницата в Петербург ще достави на руския флот ракетната фрегата проект 22350 до края на тази година

Двадесет и четири корпуса са на различни етапи от строителството си в корабостроителницата „Северная верфь“, включително шест корпуса на фрегати от проект 22350 и неговата модернизирана версия и четири корвети.

Продължете да четете

Амбициите на „Боинг“ за създаване на нови бойни изтребители не са мъртви

Те не са проектирали фронтови боен самолет повече от три десетилетия, но ВВС на САЩ провеждат таен конкурс за следващо поколение боен самолет.

Продължете да четете

Предвиждат се модернизации при руския артилерийски боеприпас „Краснопол“

„Днес сме на финалния етап от опитно-конструкторските работи по нова модификация на прецизно управляемия снаряд „Краснопол“, за който групата компании „Калашников“ ще изработва основните възли и агрегати за боеприпаса“, каза главният изпълнителен директор.

Продължете да четете

Топ 5 на най-добрите самолети на руското конструкторско бюро „Илюшин“

Конструкторско бюро „Илюшин“ влиза в историята, като проектира добри бойни самолети, както и любимия самолет на севернокорейския лидер Ким Чен Ун.

Продължете да четете

Първият южнокорейски изтребител завърши тестов полет

Изтребителят KF-21 е разработен от Korea Aerospace Industries (KAI) с частична подкрепа от Индонезия и е проектиран да бъде по-евтина алтернатива на построения в САЩ F-35, на който Южна Корея разчита.

Продължете да четете

Тайван рекламира способностите на нов реактивен самолет за напреднало обучение на ВВС

Новият AT-5 Brave Eagle, произведен от държавната Aerospace Industrial Development Corp (2634.TW) с бюджет от 68,6 милиарда T$ (2,3 милиарда $), имаше първия си тестов полет през 2020 г.

Продължете да четете

Казашката шашка, обр. 1838 г. От руските устави през Ботев до българската войска.

„Този образец шашки е познат в България както от руските войски, при които е на въоръжение и по време на Кримската /1863-1856/ и през Руско-турската война /1877-1878/, така и като притежание на дейци на Националноосвободителното движение…“

Продължете да четете

МиГ-25РБ – „железният красавец“ на българските ВВС

„Създаден е на базата на прехващача МиГ-25П, разработен още в края на 50-те и началото на 60-те години като отговор на перспективния американски бомбардировач North American B-70 „Валкирия“

Продължете да четете

Как е създаден, а после и забравен, стратегическият Ту-85 „Туполев“

На 9 януари 1951 г. на първи изпитателен полет заминава тежкият междуконтинентален стратегически бомбардировач Ту-85. Със създаването му в СССР приключва ерата на разработка на тежки самолети с бутални двигатели.

Продължете да четете