Китайското министерство на отбраната: Армия ни ще потисне опитите за откъсване на Тайван от континента

Азия Новини

Китайската армия ще сложи край на плановете на външни сили да се намесват във вътрешнополитическите работи на Китай и също така ще осуети опитите на сепаратистите да се отцепят, каза в понеделник говорителят на китайското министерство на отбраната У Чиан, коментирайки посещението на делегация от Конгреса на САЩ към острова, предаде ТАСС.

„Народноосвободителната армия на Китай ще продължи да провежда учения, за да се подготви за бойни операции, ние решително ще защитаваме суверенитета и териториалната цялост на нашата страна“, каза говорителят в разпространено изявление. „Ние ще смажем тайванските сепаратисти с всички средства и ще осуетим всички опитите на чужди сили за намеса“, допълни още той.

Делегация от Конгреса на САЩ, водена от сенатор Ед Марки (член на Демократическата партия, Масачузетс), пристигна в неделя вечерта на двудневно посещение в Тайван. Според външното министерство на острова в делегацията са включени петима политици от Демократическата и Републиканската партия.

Последвайте ни и в Twitter, Telegram и Instagram. За да следите военните новини, харесайте и страницата ни във Facebook, а за оръжия – „Оръжието на България“ и „Светът на оръжията“.

Leave a Reply