Командващият Обединените сили на Украйна: Изграждаме непробиваема отбрана в Северната оперативна зона

Европа Новини

Командващият Обединените сили на Въоръжените сили на Украйна генерал-лейтенант Сергей Наев посети района на изпълнение на задачи на едно от подразделенията в Северната оперативна зона, инспектира позициите и обсъди подобряването на отбранителните способности, предаде armyinform.com.ua.

Това съобщават от командването на Обединените сили на въоръжените сили на Украйна.

– След като сте се запознали със състоянието на нещата и сте получили информация от войници, сержанти, командири на взводове и роти, вие вече можете да коригирате действията на своите подчинени – от командирите на групи до командирите на батальони – каза генерал-лейтенант Сергей Наев. 

Командирът обърна внимание на поставянето на инженерни заграждения, които ще покриват подстъпите към отбранителния район на батальона. 

– Минирането на терена на подстъпите към нашите отбранителни позиции запазва основни способности за отразяване на настъплението. Това е много полезен боен опит, който се основава на дългосрочни бойни действия в източната част на нашата страна, – отбеляза генерал-лейтенант Сергей Наев.

По думите му сега най-голямо внимание се обръща на позиции, които са максимално близо до държавната граница. Частите, които напредват там, за сравнително кратко време правилно изграждат отбранителни позиции и вземат мерки за повишаване на тяхната устойчивост.

Сергей Наев добави, че морално и психологически украинските военнослужещи са готови да изпълняват поставените задачи. 

– Ще направим всичко необходимо, за да направим отбраната в това направление непроходима за противника – обобщи командващият Обединените сили на Въоръжените сили на Украйна.

Последвайте ни и в Twitter, Telegram и Instagram. За да следите военните новини, харесайте и страницата ни във Facebook, а за оръжия – „Оръжието на България“ и „Светът на оръжията“.

Leave a Reply