Китайската армия ще участва в ученията „Восток-2022“ в Русия

Азия Новини

Народноосвободителната армия на Китай ще участва в стратегическите командно-щабни учения „Восток-2022“ в Русия от 30 август до 5 септември, се казва в изявление на китайското министерство на отбраната в сряда, предаде ТАСС.

„В съответствие с годишния план за сътрудничество между въоръжените сили на двете страни и двустранните споразумения НОАК скоро ще делегира и изпрати част от силите си в Русия за участие в учението „Восток-2022“, се казва в съобщението. Учението ще допринесе за „приятелското сътрудничество между въоръжените сили на всички страни, както и за повишаване нивото на стратегическо взаимодействие от всички страни и укрепване на способността за реагиране на различни заплахи за сигурността“.

„Те (учения – Б.Р.) по никакъв начин не са свързани с настоящата международна и регионална обстановка“, каза китайското министерство на отбраната.

Стратегическото командно-щабно учение „Восток-2022“ ще се проведе под ръководството на началника на Генералния щаб на Русия Валерий Герасимов на 13 полигона на Източния военен окръг. Министерството на отбраната на Русия съобщи по-рано, че по време на ученията участващите сили ще отработят мерки за поддържане на военната сигурност в източния регион.

Последвайте ни и в Twitter, Telegram и Instagram. За да следите военните новини, харесайте и страницата ни във Facebook, а за оръжия – „Оръжието на България“ и „Светът на оръжията“.

Leave a Reply