Русия поддържа износа на оръжия на фона и на новите политически реалности

Европа Новини

Русия е била принудена да преразгледа своето военно-техническо сътрудничество с неприятелски настроените страни в новите политически условия, но в същото време е запазила и дори увеличила доставките на някои артикули военна техника благодарение на партньорството с африканските и латиноамериканските страни, това каза на международния форум Армия-2022 в сряда Дмитрий Шугаев от федералната служба за военно-техническо сътрудничество, предаде ТАСС.

„В светлината на настоящата политическа ситуация в света Русия беше принудена да коригира своето военно-техническо сътрудничество с неприятелски настроени държави. Но държавите от Африка и Латинска Америка са наши традиционни и надеждни партньори. Можем да кажем със сигурност, че Русия успя да запази предишния обем на доставките на въоръжение и военна техника и военни услуги, а в някои отношения и да надхвърли параметрите от минали години, което ни позволява да запазим една от водещите позиции на световния оръжеен пазар“, каза той.

Шугаев отбеляза нарастващата гама от продукти, които се изнасят. Високотехнологичните артикули са все по-търсени, подчерта той.

„В същото време значителен дял от нашите договори заема комплексното обслужване и поддръжка на военна техника, закупена преди това от чуждестранни клиенти“, добави той.

Последвайте ни и в Twitter, Telegram и Instagram. За да следите военните новини, харесайте и страницата ни във Facebook, а за оръжия – „Оръжието на България“ и „Светът на оръжията“.

Leave a Reply