Алла Пугачова: Путин превръща нашата страна в урод и утежнява живота на нашите граждани

Новини

Звездата на руската естрада Алла Пугачова осъди днес конфликта в Украйна – в момент, когато Кремъл потиска всяка критика, предаде Франс прес.

В профила си в Инстаграм, където тя има близо 3.5 милиона последователи, 73-годишната певица реагира на включването на съпруга ѝ – актьора и телевизионен водещ Максим Галкин – в списъка на чуждестранните агенти в Русия.

Като основание за това бе посочено „осъществяване на политическа дейност“, а за чуждестранен източник срещу името му е посочена Украйна.

„Моля да ме причислите в редовете на чуждестранните агенти на моята любима страна“, пише Пугачова в обръщението, публикувано в Инстаграм. Социалната мрежа е забранена в Русия, тя принадлежи на корпорация „Мета“, определена като „екстремистка“ от Руската федерация.

Известната певица подчертава, че е солидарна със съпруга си, когото определя като “честен, порядъчен и искрен човек, истински и неподкупен руски патриот, който желае на родината си процъфтяване, мирен живот, свобода на словото и прекратяване на гибелта на нашите момчета в името на илюзорни цели, които превръщат нашата страна в аутсайдер и усложняват живота на нашите граждани”.

В предходните седмици Максим Галкин преведе хонорарите си от поредица от концерти в Израел в помощ на украинските бежанци. Пугачова и Галкин напуснаха Русия скоро след началото на т. нар. „специална военна операция“. В края на август певицата и близнаците им Лиза и Гари се върнаха в Москва.

Галкин коментира пред Twitter включването му в списъка.

„Първо, не се занимавам с политика, второ, занимавам се с хумор – политическа сатира, и не само – вече почти 28 години. Смятам, че е мое право да избирам какво и как да осмивам – никога не съм бил на нечия страна. Относно финансирането от Украйна – да, когато съм имал участия там преди повече от 10 години съм получавал хонорари. И това е.“

Leave a Reply