Руските власти: Тежки боеве при Бахмут

Виталий Кисельов, помощник-министър на вътрешните работи на Луганската народна република, съобщи, че в Артемовско/Бахмутско направление се наблюдава изключително висока интензивност на бойните действия, предаде ТАСС.

„По направлението Артемовск (Бахмут) въоръжените сили на Украйна търпят огромни загуби. В това направление интензивността на военните действия сега е изключително висока. Въоръжените сили на Украйна се опитват да сменят персонала на всеки няколко седмици“, пише той на неговия канал в Telegram в сряда.

На 21 ноември офицер от Народната милиция на ЛНР Андрей Марочко съобщи, че части на Въоръжените сили на Украйна в районите на градовете Артемовск и Соледар в Донецката народна република (ДНР) са изоставили настъпателни действия и са продължили отбранителната.

По-рано Марочко съобщи, че обстановката в района на тези градове е тежка, но частите на съюзническите сили напредват метър по метър. Той обясни, че допълнителни трудности се крият във факта, че украинските войски са създали в този район укрепени предмостия със сериозни укрепления. На свой ред изпълняващият длъжността глава на ДНР Денис Пушилин също отбеляза напредъка в района на Артемовск.

За да следите военните новини, харесайте страницата ни във Facebook.

Leave a Reply