Министрите на отбраната на Турция и Израел обсъдиха двустранните отношения

Министрите на отбраната на Турция и Израел обсъдиха по телефона двустранните отношения преди оттеглянето от поста на израелския министър, съобщи “Хюриет дейли нюз”, предаде БТА.

Израелският министър на отбраната Бени Ганц се е обадил на турския си колега Хулуси Акар, с когото през последните месеци работиха заедно за възстановяването на връзките в областта на отбраната и сигурността между Турция и Израел.

Акар е подчертал важността на развитието на отношенията на основата на взаимния интерес, съобщи министерството на отбраната на Турция. Турският министър е благодарил на израелския си колега за приноса му към тези усилия и му е пожелал здраве, щастие и успех в новия му политически живот.

Ганц стана първият израелски министър на отбраната, който направи посещение в Анкара след повече от десетилетие. Връзките между Турция и Израел бяха белязани от продължително напрежение след кризата с кораба “Мави Мармара” през 2010 г. Неотдавна Турция и Израел върнаха посланиците си с цел пълно нормализиране на връзките.

Сегашното правителство на Израел ще предаде управлението на коалиция, ръководена от Бенямин Нетаняху, който спечели последните избори. Очаква се Нетаняху да обяви новото правителство до дни.

Последвайте ни и в Телеграм.

Leave a Reply