israel

Израел удари и Сирия

Сирийската армия заяви днес, че израелски въздушен удар е извадил от строя главното международно летище на страната, което се намира в столицата, при атака, която също е била насочена и към районите около него, предаде Ройтерс.

Двама военнослужещи са били убити при нападението, което е довело и до материални щети, гласи изявлението на сирийската армия.

Сирийската армия посочи също така, че Израел е нанесъл удари в южната част на Дамаск в последната серия от атаки срещу свързани с Иран обекти.

Първоначално нямаше данни за щети или жертви и по-рано държавните медии съобщиха, че в столицата са били чути експлозии.

Израел многократно е бомбардирал цели на подкрепяни от Иран милиции в Сирия, д което цели затрудняване и предотвратяване на военното присъствие на Техеран, което според западни разузнавателни източници се е разширило в разкъсваната от война страна.

Израелската армия, както винаги прави в такива случаи, не коментира веднага атаката, пише БТА.

Два регионални разузнавателни източника твърдят,  че ударите са поразили обекти на иранските сили “Кудс” и подкрепяните от тях милиции, чиито присъствие се е разпространило в Сирия през последните години. Те казват, че иранците имат силно присъствие в Сайеда Зайнаб в южната част на Дамаск, където подкрепяните от Иран милиции имат редица подземни бази.

Израелската армия също така влезе и палестински град.

Последвайте ни и в Телеграм.

Leave a Reply