kuleba

Кулеба е в Мюнхен и иска тежко оръжие за Украйна

Украинският министър на външните работи Дмитрий Кулеба е убеден, че настоящата Мюнхенска конференция по сигурността ще бъде важна, тъй като на нея ще се решават въпросите на сигурността на Украйна, Европа и света като цяло.

“Тази година на Мюнхенската конференция по сигурността ще популяризираме приоритетни за Украйна теми. Ключова е доставката на ракети с далечен обсег на действие и откриването на доставки на бойни самолети, тъй като самолетите са последният вид оръжия, които трябва да бъдат деблокирани, след като всички останали позиции открихме миналата година с усилията на командването. Ще говорим и за членството на Украйна в НАТО и за бъдещето на Русия като цяло”, са думите на Кулеба, цитирани от “Украинска правда”.

Украинският дипломат припомни, че именно на Мюнхенската конференция преди година Володимир Зеленски е произнесъл основна реч, в която, наред с други неща, е призовал Украйна да получи оръжие.

Мюнхенската конференция по сигурността ще се проведе от 17 до 19 февруари, в навечерието на годишнината от пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна.

Leave a Reply