Мария Захарова: Забраната за прелитане на самолета на Лавров беше „пещерен метод“ да се демонстрира единството на Европа

Балкани Европа Новини

Европейците се опитаха с „пещерен метод“ да демонстрират единство в редиците си като забраниха полета на самолета на министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров до Сърбия, заяви говорителката на руското външно ведомство Мария Захарова по телевизия „Матч ТВ“, предаде ТАСС. Запис от изявлението й беше публикуван в профила й в „Телеграм“, предаде БТА.

Захарова допусна, че като не са позволили на ръководителя на руското външно министерство да пристигне в Белград, „редица младонатовци насъскват срещу Сърбия“. По думите й чрез тези действия „те просто се опитват да демонстрират единство в редиците си с такъв странен, наистина пещерен метод“, каза Захарова.

В отговор на въпрос каква ще бъде ответната реакция на Москва на отказа на България, Северна Македония и Черна гора да предоставят въздушен коридор за самолета на Лавров, Захарова използва стихче от песента на Александър Градски „Колко млади бяхме“. 

Говорителката цитира думите от текста на песента, че „нищо на земята не остава без следа“ и каза, че ще се ограничи с този коментар.

В понеделник Лавров определи като „безпрецедентно“ решението на три източноевропейски държави да затворят въздушното си пространство за неговия самолет, който трябваше за излети за Сърбия. Съседните на Сърбия държави – България, Република Северна Македония и Черна гора, затвориха въздушното си пространство за правителствения самолет, с който руският първи дипломат трябваше да отпътува за Белград за визита на 6 и 7 юни. Кремъл определи решението им като враждебен акт.

Последвайте ни и в Twitter и Instagram. За да следите военните новини, харесайте и страницата ни във Facebook, а за оръжия – „Оръжието на България“ и „Светът на оръжията“.

1 thought on “Мария Захарова: Забраната за прелитане на самолета на Лавров беше „пещерен метод“ да се демонстрира единството на Европа

  1. „Пещерен“ – клокочат в злобата си. Защото е „пещерен“, та ореваха орталъка. Тъпи, нагли бляди!

Leave a Reply