volodin

Шефът на руската Дума: Бази на НАТО във Финландия и Швеция няма да защитят тези страни

Европа Новини

Разполагането на бази на НАТО във Финландия и Швеция няма да защити тези страни, а напротив – ще изложи на риск градовете, в които ще бъде разположена военната инфраструктура, написа в канала Телеграм председателят на Държавната дума Вячеслав Володин.

„Разполагането на бази на НАТО няма да защити Финландия или Швеция. Напротив. Това ще изложи на риск жителите на градовете, в които ще бъде разположена военната инфраструктура“, цитира ТАСС написаното от Володин, коментирайки изявленията на кмета на финландския град Лапеенранта.

Володин отбеляза, че според кмета Кимо Ярак това ще създаде усещане за сигурност. „Това е погрешно. В случай на военни действия на първо място се поразява военната инфраструктура на противника“, изтъкна председателят на Държавната дума.

На 18 май Финландия и Швеция подадоха молби за присъединяване към НАТО. На срещата на върха на алианса в Мадрид министрите на външните работи на Турция, Швеция и Финландия подписаха меморандум в присъствието на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, с който се премахнаха пречките от Анкара за присъединяването на скандинавските страни към алианса. 

Последвайте ни и в Twitter и Instagram. За да следите военните новини, харесайте и страницата ни във Facebook, а за оръжия – „Оръжието на България“ и „Светът на оръжията“.

Leave a Reply