Венецуела приветства борбата на Русия в името на човечеството

Русия е на предната линия в усилията за създаване на нов световен ред и противопоставяне на разширяването на НАТО. Това заяви външният министър Кна Венецуела Карлос Фария, цитиран от ТАСС, предаде news.bg.

„Господството на САЩ вече не е абсолютно. Ражда се нов свят и Русия е на фронтовата линия в тази борба. Днес това се отразява в специалната военна операция на Русия за ограничаване на разширяването на НАТО и противодействие на неговите (на Алианса – бел.ред.) безразсъдни политики , които застрашават сигурността на Русия и европейския мир чрез насърчаване на неонацисткото правителство в Киев и неговата политика на геноцид“, изтъкна той.

Русия и нейният президент Владимир Путин водят тази борба в името на човечеството, срещу терористичния и враждебен алианс, известен като НАТО, категоричен бе Фария.

Той заяви, че Каракас е за свят на мир, сигурност и сътрудничество, който зачита правото на самоопределение.

„За да постигнем тези цели, ние ще работим заедно с Руската федерация и всички нации и правителства, които споделят тези принципи. Това е неотложен въпрос и трябва да бъде разрешен, преди империалистическите стремежи на Съединените щати да поставят човечеството в още по-голяма опасност“, настоя дипломатът.

За да следите военните новини, харесайте страницата ни във Facebook.

Leave a Reply