Украйна предупреждава за нова руска офанзива

Европа Новини

Украйна твърди, че Русия е започнала да създава бойна ударна група, насочена към родния град на президента Володимир Зеленски Кривий Рог, докато НАТО се доближава до най-значимото си разширяване от десетилетия, докато алиансът отговаря на нахлуването в Украйна, предаде „Ройтерс“.

В сряда Украйна отхвърли внушенията на бившия германски канцлер Герхард Шрьодер, че Русия иска „решение чрез преговори“ на войната и каза, че всеки диалог ще зависи от руско прекратяване на огъня и изтегляне на войските.

South China Morning Post (SCMP) съобщи в четвъртък, че Украйна търси възможност да говори „директно“ с китайския лидер Си Дзинпин, за да помогне за прекратяване на войната.

Снимка: Член на украинската национална гвардия скача в окоп на позиция близо до фронтовата линия, докато атаката на Русия срещу Украйна продължава, област Харков, Украйна, 3 август 2022 г. REUTERS/Vyacheslav Madiyevskyy

Последвайте ни и в Twitter и Instagram. За да следите военните новини, харесайте и страницата ни във Facebook, а за оръжия – „Оръжието на България“ и „Светът на оръжията“.

Leave a Reply