В САЩ: Сенатът утвърди първия чернокож генерал с 4 звезди в историята на морската пехота

Новини Свят

Генерал-лейтенант Майкъл Е. Лангли беше утвърден от Сената в понеделник като генерал с четири звезди.

Той е първият черен морски пехотинец, получил този ранг, предаде American military news. Той ще бъде повишен в следващия си ранг на церемония във Вашингтон, окръг Колумбия в събота.

Президентът Джо Байдън, според доклада, номинира Лангли през юни да ръководи Африканското командване на САЩ, което отговаря за военните операции в Африка.

Лангли, който е роден в Шривпорт, Луизиана, е от семейство на военни. Баща му, пенсиониран капитан от ВВС на САЩ.

Лангли е командвал морски пехотинци на всяко ниво от взвод до полк, служейки в Окинава, Япония и Афганистан.

Като генерален офицер, Лангли е заемал длъжности, включително заместник-командващ генерал за II морски експедиционни сили, командващ генерал за 2-ра морска експедиционна бригада, командир на морските сили в Европа и Африка, заместник-командващ генерал на морските сили на Атлантическия флот и заместник-командир на морските сили Командване и Северно командване на морските сили.

Формалното военно образование на генерал-лейтенант Лангли включва училището за амфибийни военни действия на Корпуса на морската пехота на САЩ и колеж за военноморско командване и щаб. Той притежава множество висши степени, включително магистърска степен по стратегически изследвания на националната сигурност от Военноморския военен колеж на САЩ и стратегически изследвания от Военния колеж на армията на САЩ.

Последвайте ни и в Twitter и Instagram. За да следите военните новини, харесайте и страницата ни във Facebook, а за оръжия – „Оръжието на България“ и „Светът на оръжията“.

Leave a Reply