Shahed_129_28429 iranian drone

Русия пусна в бой иранските дронове

Европа Новини

Украински официални лица потвърдиха, че Русия използва ирански безпилотни самолети в Украйна. Институтът за изследване на войната, базиран във Вашингтон (ISW), се позовава на съветника в канцеларията на украинския президент Олексий Арестович.

Той заяви, че Иран е предал 46 безпилотни самолета на Русия и че украинското правителство вече е отбелязало използването на тези безпилотни самолети в бойните действия в Украйна. Поне част от предоставените безпилотни летателни апарати са тежки ударни безпилотни летателни апарати от по-старо поколение „Шахед 129“, които обаче руските сили може да се опитат да използват за нападение на предоставените от САЩ HIMARS в Украйна.

Не е ясно колко дрона Иран се е съгласил да изпрати Русия и дали тези 46 броя апарати, за които говорят украинците, представляват всички безпилотника по сделката между Иран и Русия.

Последвайте ни и в Twitter и Instagram. За да следите военните новини, харесайте и страницата ни във Facebook, а за оръжия – „Оръжието на България“ и „Светът на оръжията“.

Leave a Reply