Боеве край град Донецк и тежък артилерийски огън в Писке

Европа Новини

В ежедневния си доклад за войната в Украйна Институтът за военни изследвания, безиран във Вашингтон, посочва, че руските сили не отбелязват особени успехи. Неуспешни са наземните нападения срещу селища южно от Бахмут, а съобщенията за тежък артилерийски огън в Писке опровергават твърдения на руснаците за пълен контрол над населеното място.

Боеве се водят в околностите на север, северозапад и югозапад от град Донецк.

Руските сили многократно са използвали артилерийски системи, умишлено разположени в комплекса, за да обстрелват цели от другата страна на река Днепър.

Руските сили неуспешно са се опитали и да напреднат към Лозове, Херсонска област, като вероятно са се насочили към украинския плацдарм над река Инхулец.

Руските федерални субекти продължават да формират нови доброволчески батальони в Омска и Самарска област, както и ускоряват усилията въвеждане на рублата и издаване на паспорти и събиране на лични данни в украинските територии. Това показва, че Кремъл не се е отказал от усилията си да подготви официалното руско управление на анексираните територии след евентуално провеждане на псевдореферендум.

Последвайте ни и в Twitter и Instagram. За да следите военните новини, харесайте и страницата ни във Facebook, а за оръжия – „Оръжието на България“ и „Светът на оръжията“.

Leave a Reply