israel

“Ислямски джихад” потвърди смъртта на свой военен командир след израелски въздушни удари по Газа

Радикалната палестинска групировка “Ислямски джихад” потвърди днес, че неин старши командир е бил убит от израелски въздушен удар по ивицата Газа, предаде Ройтерс.

“Сарая Ал Кудс [Бригадите на Ерусалим] скърби за лидера Халед Мансур, член на съвета за сигурност и командир в южната част [на ивицата Газа], загинал като мъченик вследствие на израелски въздушен удар вчера”, се казва в изявлението на групировката.

“Сарая Ал Кудс” е въоръженото крило на “Ислямски джихад”, отбеляза Ройтерс.

АП допълни, че в съобщението се уточнява, че Мансур е загинал заедно с още двама бойци в град Рафа, в южната част на ивицата. Убити са били петима цивилни, вкл. дете и три жени, след удара,разрушил няколко жилищни сгради в Рафа.

Снощи здравното министерство в Газа каза, че досега 24 човека, сред които шест деца, са загинали от ударите на израелската авиация. Не е ясно дали в тази бройка са включени и жертвите в Рафа, където все още се издирват оцелели под развалините, посочи АП.

Според днешно съобщение на израелската армия, цитирано от Франс прес, на Западния бряг са били арестувани двайсетина предполагаеми членове на “Ислямски джихад”.

Източник: bta.bg

Последвайте ни и в Телеграм.

Leave a Reply