Иранските Гвардейци на революцията: Палестинците “не са сами” в борбата си срещу Израел

Генерал Хосейн Салами, командващ Гвардейците на революцията – идеологическата армия на Ислямска република Иран, заяви днес, че палестинците “не са сами” в борбата си срещу Израел, който втори пореден нанася удари по ивицата Газа, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

“Днес всички възможности за джихад срещу ционистите са налице, в единен фронт за действия с цел да освободят Ерусалим и да наложат спазване на правата на палестинците”, заяви Салами, цитиран в комюнике, поместено на сайта на Гвардейците – “Сепах нюз”.

Израел започна вчера “превантивно нападение” срещу “Ислямски джихад” в Газа, като уби според армията 15 бойци при удари, каквито продължават и днес. Властите в Газа съобщиха за 15 жертви, сред които петгодишно момиченце, и за над 125 ранени.

Въоръженото крило на “Ислямски джихад” – Бригадите “Ал Кудс” – заявиха вчера, след като изстреляха повече от 100 ракети към Израел, че това е само “първият отговор” на убийството на един от водачите им – Тайсир ал Джабари – при израелски удар.

“По този път сме с вас чак до края и предайте на Палестина и на палестинците, че не са сами”, каза той на генералния секретар на “Ислямски джихад” Зияд ан Нахала, който е на посещение в Иран, основния поддръжник на движението.

Според генерал Салами “мощта на палестинската съпротива” се е увеличила в сравнение с предишни периоди и въоръжените й сили вече могат “да водят широкомащабни войни”.

Иранският президент Ебрахим Раиси заяви днес в комюнике, че Израел “отново е показал пред света естеството си на окупатор и агресор”. 

Последвайте ни и в Телеграм.

Leave a Reply